Krit apartmani

Krit apartmani

Krit leto 2020

Za leto 2020 smo vam pripremili novu destinaciju – ostrvo Krit. Iako je Grčka poznata po brojnim ostrvima, Krit je jedno od najlepših.

Krit last minute ponude.

Krit je najveće i najnaseljenije grčko ostrvo. Zbog toga ga Grci zovu Megalonisos u prevodu – veliko ostrvo. Po veličini Krit predstavlja peto ostrvo u Mediteranu, odmah iza Sicilije, Sardinije, Kipra i Korzike. Veći gradovi ostrva su i najrazvijenije turističke destinacije: Heraklion, Retimno i Hanja, u njima ćete naići na gužvu i vansezone, jer ovo najosunčanije ostrvo Grčke ima veoma prijatnu klimu i tokom zimskih meseci. Zapadni deo ostrva je bogat pomorandžama, a istočni palmama, maslinama, vinovom lozom i mitovima. Plaže neobične i nesvakidašnje lepote ćete upravo pronaći na ostrvu Krit. Pored prirodnog bogatstva, ostrvo krasi i bogata istorija. Krit je obiluje arheološkom nalazištima pošto je, pored minojske civilizacije, Kritom vladala i mikenska civilizacija, Rim, Vizantija, Arapi, Venecija, Otomansko carstvo… Tako da danas mešavina uticaja svih ovih civilizacija na ostrvo, čine ga magičnim.
Plaže Krita su nestvarne, okružuju čitavo ostrvo tako da turisti imaju mogućnost izbora. Na severu ostrva posetiocima je dostupna mirnija i manje komercijalna plaža Episkopi, Georgioupoli plaža je pogodna za porodice, za one koji vole da istražuju mogu posetiti plažu Spiliju, za ljubitelje ronjenja tu je plaža plaža Agia Pelagia… Na jugu ostrva čudo prirode predstavlja plaža Preveli, kao i plaža Triopetra koja je okružena sa tri stene… Dok je zapad podređen lepoticama Krita, njegovim najčuvenijim plažama – Elafonisi, Falasarna i laguni Balos…
Ukoliko ste željni avanturističkog duha (aktivnosti na Kritu), nemojte propustiti posetu klisuri Samarija, koja je smeštena na Belim Planinama (Lefka Ori) i jedan je od najatraktivnijih izleta. Ljubitelji dugih šetnji mogu iskoristiti dan za posetu jezera Kournas, takođe veliku prirodnu atrakcija Krita, smeštenu svega 20 km od Retimna i omiljenu među posetiocima kao i lokalnim stanovništvom. Veoma popularan je i izlet do obližnjeg ostrva Santorini. Dok ljubitelji adrenalina imaju na raspolaganju i akva park na svega 30 km od Herakliona.
Krit letovanje 2020 je jedna od destinacija koja vas neće ostaviti ravnodušnim ni po pitanju noćnog života. Širom ostrva može se uživati u malim seoskim tavernama punim lokalnog stanovništva, provesti romantično veče u restoranu ili na plaži, ali i provoditi se u noćnim klubovima, na pena-partyima do jutra. Naravno, noćni život najzanimljiviji je u većim gradovima, Heraklionu, Retimnu, Hanji i naravno Hersonisosu koji se smatra centrom provoda na celom ostrvu.
Sama površina ovog ostrva obećava u startu za svakoga ponešto. Jedno je sigurno, vremena vam nikad neće biti sasvim dovoljno da biste upoznali celo ostrvo. Možemo samo obećati da ćete uživati čim zakoračite na njega. Zato vas ovo leto 2020 i vodimo baš na Krit. Proverite šta to još Grčka ima da Vam ponudi.
U ponudi za Krit leto 2020 vam nudimo aranzmane za Retimno i Hersonisos. Ne propustite da proverite i naše specijalne ponude (hit i last minute ponude).

Hersonisos

Nekadašnje malo ribarsko naselje, danas izraslo u  najpopularniju destinacija na Kritu, i to najviše među turistima iz Britanije, Holandije, Irske, ...
Pročitaj Više

Retimno

Ove sezone pogledajte našu novu ponudu Retimno apartmani 2020. Letovanje na ostrvu Krit može biti idealno za sve one koji ...
Pročitaj Više